Δευτέρα, Μαΐου 31, 2010

Διαδικτυακά εργαλεία για ποδηλάτες

Ένας τακτικός ποδηλάτης, συχνά χρειάζεται περισσότερα δεδομένα για να σχεδιάσει τη βέλτιστη διαδρομή του σε σχέση με έναν οδηγό αυτοκινήτου. Στο σχεδιασμό μιας διαδρομής με το ποδήλατο, περισσότερο απο τη συνολική απόσταση και το συνολικό χρόνο, άλλοι παράγοντες είναι σημαντικοί: συνολική υψομετρική ανάβαση, μέγιστη κλίση, ηπιότητα κυκλοφορίας ενός δρόμου κλπ. Δεδομένου ότι τα περισσότερα sites πλοήγησης (όπως το κατά τα άλλα πολύ καλό navigation.gr) καθώς και οι περισσότερες συσκευές GPS δεν λαμβάνουν υπ' όψη τα δεδομένα αυτά, αναζήτησα διαδικτυακά εργαλεία που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ποδηλάτες. Βρήκα δύο ιστοσελίδες που παρέχουν τέτοια εργαλεία, τα οποία είναι μάλιστα αλληλοσυμπληρούμενα σε μεγάλο βαθμό.

1. www.viaMichelin.com
Η ιστοσελίδα παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης διαδρομής κατάλληλης για ποδήλατο. Επίσης για κάθε διαδρομή παρέχει και εναλλακτικές, για καθεμία από τις οποίες αναγράφεται η απόσταση και ο εκτιμώμενος συνολικός χρόνος.Επίσης παρέχεται και η δυνατότητα διαδρομής για πεζούς.
 Κάνοντας κλικ πάνω στο χάρτη, η διαδρομή μεγενθύνεται και μπορούμε να τη μεταβάλλουμε κάνοντας κλικ πάνω της.
Παρέχεται επιλέον η δυνατότητα απόστολης της διαδρομής σε συσκευή GPS.
Γενικά το viaMichelin είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, αν και στις περισσότερες φορές η ιδανική διαδρομή βρίσκεται μέσω της αλάνθαστης μεθόδου δοκιμής και σφάλματος... Συχνά όμως είναι επιθυμητό να ξέρουμε πόση ανηφόρα έχει η διαδρομή και τη λύση στο πρόβλημα αυτό μας τη δίνει το δεύτερο εργαλείο.

2. www.bikely.com
Στην ιστοσελίδα αυτή, "χαράζουμε" μόνοι μας τη διαδρομή και μπορούμε να την αποθηκεύσουμε αλλά και να τη σώσουμε σε μορφή KML (για το Google Earth) ή σε μορφή GPX (για αποστολή σε συσκευή GPS).
Το μεγάλο πλεονέκτημα του bikely είναι όμως η δυνατότητα απεικόνισης του υψομετρικού προφίλ.
Έχοντας ένα λογαριασμό στο bikely, μπορούμε να αποθηκεύουμε όλες τις διαδρομές μας. Επιπλέον, εκτός από το να χαράξουμε τη διαδρομή με το χέρι, μπορούμε να την εισάγουμε σε μορφή αρχείου GPX. Έτσι, μπορούμε τη διαδρομή που δημιουργούμε με το viaMichelin να την εισάγουμε στο bikely, να βλέπουμε το υψομετρικό της προφίλ και να τη σώζουμε στο λογαριασμό μας!

Επιπλέον, υπάρχουν και τα εργαλεία γενικής χρήσης Everytrail και Wikiloc, όπου μπορούμε να δούμε διαδρομές άλλων χρηστών αλλά και να ανεβάσουμε τις δικές μας. Το τελευταίο το χρησιμοποιώ για να ανεβάζω τις πεζοπορικές μου διαδρομές. Μετά από όλα αυτά, αναρρωτιέμαι πως έκανα ποδήλατο στην Αθήνα πριν από 15 χρόνια. Είναι ίσως ότι τότε με απασχολούσαν λιγότερο οι ανηφόρες...

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Προσοχή:

Προσφέρουμε Δάνεια σε Ιδιωτικούς και Εμπορικούς Οργανισμούς με πολύ χαμηλό ετήσιο επιτόκιο 3%, επιστροφή 1 έτους έως 25 ετών. Δίνουμε δάνεια εντός του εύρους 5.000 έως 500.000.000. Πρόκειται για την εξάλειψη της αυξανόμενης ιστορίας της Bad Credit, αλλά και για την επίτευξη σταθερού κέρδους τόσο για την εταιρεία όσο και για τους πελάτες μας.

Αδυνατίζετε να κοιμάστε τις νύχτες ανησυχώντας πώς να πάρετε ένα δάνειο; Επικοινωνία: Το γραφείο Paul Loan τώρα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: paulhelpfund@yahoo.com ή WhatsApp: +91 733 787 3110

Προσφέρουμε δάνειο με χαμηλό επιτόκιο 3% και, προσφέρουμε.

*Προσωπικά δάνεια
* Δάνεια ενοποίησης χρέους
*Επιχειρηματικών κεφαλαίων
* Επιχειρηματικά δάνεια
* Εκπαιδευτικά δάνεια
* Εγχώρια δάνεια
* Δάνεια για οποιονδήποτε λόγο

Για πιο επείγουσες πληροφορίες Επιστρέψτε σε μας αμέσως. paulhelpfund@yahoo.com ή WhatsApp: +91 733 787 3110
Χαιρετισμοί
Κ. Paul Moritz