Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο ιστολόγιο "David Rothscum reports" φέρνει στην προσοχή μας μια εικόνα για τη Λιβύη εντελώς διαφορετική από εκείνη που παρουσιάζεται στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το πλήρες άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ, ενώ μέρος του έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και μπορείτε να το βρείτε εδώ, στο ιστολόγιο RAMNOUSIA, με τίτλο "Γιατί διαλύεται η Λιβύη; Η άλλη αποψη". Μεταξύ άλλων στο άρθρο αναφέρονται τα εξής εντυπωσιακά δεδομένα:
Πριν ξεσπάσει το χάος, η Λιβύη είχε πολύ χαμηλό ποσοστό κρατουμένων, χαμηλότερο από την Τσεχική Δημοκρατία. Βρισκόταν στην 61η θέση! Επίσης είχε το χαμηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας στην Αφρική ενώ λιγότερο από το 5% των κατοίκων της πεινούσαν. Ενώ στον υπόλοιπο κόσμο οι τιμές των τροφίμων συνεχώς αυξάνονταν, η κυβέρνηση της Λιβύης είχε καταργήσει όλους τους φόρους επί των τροφίμων.
Οι Λίβυοι ήταν πλούσιοι. Η Λιβύη είχε το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στην Αφρική. Η κυβέρνηση φρόντιζε, ώστε ο καθένας να μπορεί να συμμετάσχει στην ευημερία. Ο πλούτος ήταν μοιρασμένος δίκαια. Στη Λιβύη ζούσαν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία.
Το άρθρο αξίζει να διαβαστεί και, ανεξάρτητα από την αλήθεια των γραφόμενων σε αυτό, είναι πλέον προφανές ότι στόχος των Ευρωπαϊκών και των Αμερικανικών κυβερνήσεων είναι να εξασφαλίσουν τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας και να τα θέσουν στην εκμετάλλευση των εταιριών που εκπροσωπούν. Αναμφίβολα στόχος είναι να μετατραπεί η Λιβύη σε μια Νιγηρία της βόρειας Αφρικής.
Το άρθρο έχει και συνέχεια (World cheers as the CIA plunges Libya into chaos, part 2) , και καθώς δεν το βρήκα μεταφρασμένο στα Ελληνικά, το μεταφράζω στη συνέχεια. Στη μετάφραση που ακολουθεί περιλαμβάνονται και οι τελευταίες παράγραφοι του μέρους 1, οι οποίες δεν περιλήφθηκαν στην ελληνική μετάφραση που βρήκα.Συνεχίζω λοιπόν τη μετάφραση από εκεί που τελειώνει η μετάφραση του RAMNOUSIA:
Αυτός είναι και ο λόγος [η ύπαρξη πολλών διαφορετικών φυλών] που η κυβέρνηση της Λιβύης καταφεύγει στην εισαγωγή μισθοφόρων. Στη συνείδηση των Λιβύων, η υποταγή στη φυλή έχει προτεραιότητα έναντι της υποταγής στην κυβέρνηση, ιδίως στη Βεγγάζη. 'Ετσι, η κεντρική κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανέναν έλεγχο στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Η εναλλακτική λύση αντί για την πρόσληψη μισθοφόρων θα ήταν μια σύγκρουση μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων. Ο Καντάφι έχει προσπαθήσει για 41 χρόνια να καταστήσει τη χώρα πιο ομοιογενή, αλλά για τις ομάδες της αντιπολίτευσης που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό θα πάρει λίγο περισσότερο από μερικές ημέρες για να γυρίσει τη χώρα πίσω στο 19ο αιώνα, πριν η περιοχή κατακτήθεί και ενοποιηθεί από τους Ευρωπαίους. Η βία είναι πράγματι υπέρμετρη, αλλά όλοι φαίνεται να ξεχνούν ότι η κατάσταση δεν είναι η ίδια με εκείνη στην Τυνησία και την Αίγυπτο. Στη Λιβύη, οι φυλετικοί δεσμοί παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο, και έτσι η σύγκρουση θα είναι δυστυχώς πιο αιματηρή.
Να θυμάστε πάντα ότι ο βίαιος εμφύλιος πόλεμος που εκτυλίσσεται τώρα στη Λιβύη δεν είναι συγκρίσιμος με την επαναστάσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο. Και στις δύο αυτές επαναστάσεις εμπλέκονται ειρηνικοί διαδηλωτές που υποφέρουν από τη φτώχεια, σε αντίθεση με τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις τους. Το χάος στο Λιβυκό εμφύλιο απαρτίζεται από ένα μείγμα φυλετικών συγκρούσεων, σύγκρουση για τα έσοδα από το πετρέλαιο (δεδομένου ότι το περισσότερο πετρέλαιο βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας), ριζοσπάστες ισλαμιστές που αντιτίθενται στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας από τον Καντάφι, και αποσταθεροποίηση που προέρχεται από το εξωτερικό από ομαδες εξορίστων που χρηματοδοτούνται από τη δύση.
Ο Καντάφι πήρε τον έλεγχο της χώρας σε ένα αναίμακτο πραξικόπημα από ένα άρρωστο μονάρχη, ο οποίος απουσίαζε από τη χώρα για ιατρική περίθαλψη, πριν από 41 χρόνια. Η ιδεολογία του βασίζεται στην ενοποίηση και προσπάθησε να συγχωνεύσει ειρηνικά τη χώρα του με την Αίγυπτο και τη Συρία. Θα χρειαστεί ένα θαύμα ώστε η βία που εκτυλίσσεται τώρα να οδηγήσει σε μια ενιαία σταθερή δημοκρατική κυβέρνηση στη Λιβύη, με πλήρη έλεγχο ολόκληρης της χώρας. Η χώρα έχει κάτι περισσότερο από δύο φορές το μέγεθος του Πακιστάν, αλλά με 6 εκατομμύρια κατοίκους [το Πακιστάν έχει 170 εκατομμύρια κατοίκους!]. Ατελείωτες έρημοι χωρίζουν τις πόλεις μεταξύ τους. Βλέποντας αυτά που συμβαίνουν στη Λιβύη θα πρέπει να αναρρωτηθούμε πόσα ακόμη κράτη θα διασπαστούν σε κομμάτια στο άμεσο μέλλον, υπό της επευφημίες της διεθνούς κοινότητας.
Μέρος 2:
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα, αν κανείς άλλος δεν μπορεί να βοηθήσει, και εάν μπορείτε να τους βρείτε, ίσως μπορείτε να προσλάβετε ... την Αλ Κάιντα.
Πώς όμως ξεκίνησε η Αλ Κάιντα; Η Αλ Κάιντα ξεκίνησε στο Αφγανιστάν από Άραβες, τους οποίους η CIA είχε εκπαιδεύσει στο στρατόπεδο Peary. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και αρκετοί Λίβυοι. Οι Λίβυοι που είχαν πολεμήσει στο Αφγανιστάν δημιούργησαν τελικά την οργάνωση του Λιβυκού Ισλαμικού Αγώνα (Libyan Islamic Fighting). Όπως εξηγείται στη Βικιπαίδεια και στην προηγούμενη έκθεση μου για τη Λιβύη, οι άνθρωποι αυτοί χρηματοδοτήθηκαν από την MI6 να δολοφονήσει Καντάφι το 1996.
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου μπορούν να σας φυλακίσουν για πάντα χωρίς καν μια δίκη, η λιβυκή κυβέρνηση έκανε το λάθος να δείξει έλεος. Το 2008 απελευθερώθηκαν 90 μέλη του Λιβυκού Ισλαμικού Αγώνα και περιέργως, την "Ημέρα της οργής", είχαν απελευθερωθεί 110 "ανανήψαντα" μέλη της οργάνωσης. Αυτοί οι άνδρες , μέλη μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, σχεδίαζαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Λιβύης.
Όπως εξήγησα και προηγουμένως, η "Ημέρα της οργής" προωθήθηκε από μια οργάνωση χρηματοδοτούμενη από τη CIA. Είναι απίστευτη η σύμπτωση ότι η ημέρα αυτή σχεδιάστηκε να λάβει χώρα την ίδια ημέρα που απελευθερώθηκαν εκείνοι που ήθελαν να μετατρέψουν τη Λιβύη και ένα δεύτερο Αφγανιστάν. Έτσι, ο Καντάφι βγάζει ένα λόγο λέγοντας ότι η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από την εξέγερση στη χώρα του. Και εμείς τον θεωρούμε φυσικά ως ένα σχιζοφρενή αυτιστικό τρελλό. Λέει ότι θα παλαίψει μέχρι το τέλος και τον θεωρούμε ως τον επόμενο Χίτλερ. Βγάζει λόγο σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων ντυμένων στα πράσινα και εμείς λέμε ότι απλά τους έχει δωροδοκήσει για να είναι εκεί.
Ας μη γελιόμαστε: οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν για μία ακόμη φορά την Αλ Κάιντα για να ανατρέψουν κυβερνήσεις. Το CNN αναφέρει: "η βορειοαφρικανική πτέγυγα της Αλ Κάιντα δήλωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να βοηθήσει την εξέγερση στη Λιβύη, σύμφωνα δήλωση που η πτέρυγα ανάρτησε σε "τζιχαντιστικές" ιστοσελίδες. Η δήλωση της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ αναρτήθηκε την Πέμπτη, σύμφωνα με τη SITE, μια οργάνωση εντοπισμού τρομοκρατών με έδρα έξω από την Ουάσιγκτον". Από έγγραφα της Αλ Κάιντα που βρέθηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, προκύπτει ότι η Λιβύη ξεπέρασε όλα τα άλλα αραβικά έθνη στον αριθμό των πολιτών που γίνονται μέλη της Αλ Κάιντα. Ο φόβος του καθεστώτος ήταν ότι η τρομοκρατική οργάνωση θα φέρει τον αγώνα πίσω στη Λιβύη
Είδαμε το ίδιο πράγμα να συμβαίνει και στο Κοσσυφοπέδιο, όπου η Αλ Κάιντα χρησιμοποιήθηκε για την τρομοκράτηση των Σέρβων. Όπως αναφέρθηκε από τη National Post: "Η Αλ Κάιντα έχει δραστηριοποιηθεί στα Βαλκάνια εδώ και χρόνια, και πιο πρόσφατα βοηθώντας τους κοσοβάρους αντάρτες στον πόλεμο της ανεξαρτησίας από τη Σερβία, με την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ".
Ο ισχυρισμός ότι η Αλ Κάιντα έπαιξε ρόλο στους πολέμους στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990 προήλθε από ένα υποτιθέμενο έγγραφο του FBI το οποίο παρουσίασε ο πρώην ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς κατά την υπεράσπισή του ενώπιων του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης. Ο Μιλόσεβιτς αντιμετωπίζει 66 κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία. Παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς της Χάγης αμφισβήτησαν τη γνησιότητα του εγγράφου, το οποίο ο Μιλόσεβιτς χαρακτήρισε ως δήλωση του FBI προς το Κονγκρέσο από τον περασμένο δεκέμβριο, οι ειδικοί για τα βαλκάνια εκτιμούν ότι υπάρχουν ικανοποιητικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την παρουσία μαχητών της Αλ Κάιντα στο Κόσοβο και τη Βοσνία.
Παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς της Χάγης αμφισβήτησαν την ακρίβεια του εγγράφου, το οποίο ο κ. Μιλόσεβιτς χαρακτηρίστηκε ως δήλωση του Κογκρέσου από το FBI της τον περασμένο Δεκέμβριο, των Βαλκανίων ειδικοί λένε ότι η παρουσία της Αλ-Κάιντα στο Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία, είναι καλά τεκμηριωμένη.
Σήμερα, μέλη της Αλ Κάιντα βοηθούν τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό, μια ομάδα ανταρτών στην ΠΓΔΜ η οποία πολεμά την κυβέρνηση των Σκοπίων σε έναν αγώνα για ανεξαρτησία, λένε στρατιωτικοί αναλυτές. Την περασμένη εβδομάδα, ο Michael Steiner, ο διοικητής των Ηνωμένων Εθνών στο Κόσοβο προειδοποίησε για την "εισαγωγή στην Ευρώπη του κινδύνου του Αφγανιστάν" καθώς αρκετοί θύλακες που εκπαιδεύονται και χρηματοδοτούνται από την Αλ Κάιντα παραμένουν στην περιοχή.
Οι παραλληλισμοί είναι εντυπωσιακοί για το τι συμβαίνει στη Λιβύη, με βετεράνους του πολέμου του Αφγανιστάν ενάντια στη Σοβιετική Ένωση να βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο, αυτή τη φορά οδηγώντας τον αγώνα εναντίον του Καντάφι: "Πολλά μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου στάλθηκαν για εκπαίδευση σε στρατόπεδα τρομοκρατών στο Αφγανιστάν", δήλωσε ο James Bissett, πρώην πρεσβευτής του Καναδά στη Γιουγκοσλαβία και ειδικός για τα Βαλκάνια. "Ο Μιλόσεβιτς έχει δίκιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη συμμετοχή τους στις συγκρούσεις στην περιοχή των Βαλκανίων. Είναι πολύ καλά τεκμηριωμένη."
Η άφιξη στα Βαλκάνια των λεγόμενων Αράβων Αφγανών, οι οποίοι προέρχονται από διάφορα κράτη της Μέσης Ανατολής και συνδέονται με την Αλ Κάιντα, ξεκίνησε το 1992 αμέσως μετά τον πόλεμο στη Βοσνία. Σύμφωνα με τον Lenard Cohen, καθηγητή πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, μουτζαχεντίν μαχητές που ταξίδεψαν στο Αφγανιστάν για να αντισταθούν στη σοβιετική κατοχή τη δεκαετία του 1980 στη συνέχεια "μετανάστευσαν στη Βοσνία ελπίζοντας να βοηθήσουν τους ισλαμιστές αδελφούς τους σε έναν αγώνα εναντίον των Σερβικών [και για κάποιο χρονικό διάστημα] και των Κροατικών δυνάμεων. "
Όπως και να το κάνουμε, η Λιβύη είναι ένα "αγκάθι στο μάτι" της παγκόσμιας ελίτ μας. Έχει υποστηριχτεί ότι έχουν απομείνει 5 χώρες στον πλανήτη με την κεντρική τους τράπεζα να μην ελέγχεται από τους Rothschild: το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, το Σουδάν, η Κούβα και η Λιβύη. Δεν θεωρώ απαραίτητα ότι η σύγκρουση ανάγεται αποκλειστικά στο αν η κεντρική τράπεζα ελέγχεται ή όχι από τους Rothschild. Ωστόσο, ας λάβουμε υπόψη ότι μέχρι τώρα, το Σουδάν έχει χωριστεί στα δύο, η Λιβύη κυβερνάται από τον όχλο και η Νότιος Κορέα κλιμακώνει την επίθεση προπαγάνδας εναντίον της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας, όπου και καταγράφονται διαδηλώσεις για πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Λιβύη άρχισε πρόσφατα να εισάγεται το ονομαζόμενο "ισλαμικό τραπεζικό σύστημα". Στο Ισλάμ, η τοκογλυφία είναι παράνομη. Τραπεζιτικές οικογένειες όπως οι Rothschild και οι Warburgs βέβαια αντλούν όλο τον πλούτο τους (εκτός από τον πλούτο που έχουν απλώς κλεμμένο) από την τοκογλυφία. Το Ισλάμ έχει την έννοια της Musharakah. Καταργεί την ιδέα ενός σταθερού επιτοκίου για ένα δάνειο. Αντ 'αυτού, τα χρήματα επιστρέφονται μόνο αν η επιχείρηση πραγματοποιεί κέρδος. Φαίνεται εξαιρετική ιδέα, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις σας.
Ο πρόεδρος μαριονέτα των ΗΠΑ δεν πρόκειται να αποκλείσει στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. Το πετρελαικό λόμπυ βλέπει ένα όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα καθώς η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη (όπου δεν έχουν εισέλθει ξένες εταιρίες στην εκμετάλλευση του πετρελαίου) πέφτει δραματικά, και η συνεπακόλουθη νευρικότητα οδηγεί τις τιμές ακόμα πιο ψηλά. Τα πλοία είναι, φυσικά, ήδη στην περιοχή. Απίστευτα βολικό σενάριο. Το Reuters ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας είπε ότι φαίνεται πως ορισμένες δυτικές δυνάμεις ήθελαν να διαλύσουν και να καταλάβουν το έθνος της Μεσογείου για το πετρέλαιο του. Ο Φιντέλ Κάστρο έχει πει το ίδιο πράγμα.
Μετά την εισβολή στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε να εγκαταλείψετε τη χώρα σε ερείπια χωρίς καθόλου παραγωγή πετρελαίου, ή μπορείτε να καταλάβετε τη χώρα και να παραδώσετε το πετρέλαιο στους φίλους σας. Οι πετρελαϊκές εταιρείες είναι επιθετικές οντότητες. Στην πραγματικότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Ιράν γιατί απλώς εκείνη θέλησε να εθνικοποιήσει το πετρέλαιο.
Η Αίγυπτος, εν τω μεταξύ, δεν έχει ούτε στο ελάχιστο περισσότερη ελευθερία από ότι είχει υπό τη διακυβέρνηση του Μουμπάρακ. Έχει απλά μετατραπεί σε μια στρατιωτική δικτατορία. Οι ΗΠΑ αντικατέστησαν απλώς μια παλιά απείθαρχη μαριονέτα με μία νέα. Φυσικά δεν είναι δύσκολο να απελευθερώσουν τις ταραχές στη Μέση Ανατολή. Όσο οι άνθρωποι έχουν διασκέδαση και φαγητό, είναι ήσυχοι και δεν προκαλούν πολύ ενόχληση. Απομακρύντε ένα από τα δύο και θα έχετε έναν οργισμένο λαό. Η παγκόσμια γενοκτονία λόγω της πείνας που εξαπολύθηκε κατά των εργατικών τάξεων του κόσμου είναι αποτέλεσμα της κερδοσκοπίας των τροφίμων στις ΗΠΑ.
Η κλίκα Μπρεζίνσκι που έχει σήμερα τον έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών έχει βρει ένα πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των εχθρών της. Αντί για την άμεση αντιμετώπισή τους, δημιουργούν οργή σε αυτά τα έθνη, και στη συνέχεια χρησιμοποιούν τον ίδιο το λαό να σπείρουν το χάος. Η πρώτη προσπάθεια στο Ιράν απέτυχε. Τώρα, οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει να δημιουργήσουν "παραδείγματα" πρώτα σε πιο ευάλωτες χώρες, ώστε αυτά να συμβάλλουν στην κινητοποίηση του λαού σε λιγότερο ευάλωτα έθνη.
Είναι η πιο μεγαλοφυής λύση για να νικήσουμε τους εχθρούς μας. Σε αντίθεση με την νεοσυντηρητική προσέγγιση, όλος ο κόσμος υποστηρίζει τώρα τη δράση μας. Εάν η σφαγή γίνεται αρκούντως υπερβολική, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα παρακαλέσουν τις κυβερνήσεις τους να παρέμβουν σε αυτά τα τριτοκοσμικά έθνη. Αν νομίζατε ότι μετά το Ιράκ η περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση στη Μέση Ανατολή είχε γίνει αδύνατη λόγω της έλλειψης λαϊκής υποστήριξης, φαίνεται ότι κάνατε λάθος. Η προσέγγιση Μπρεζίνσκι έχει ανοίξει αυτή τη δυνατότητα και πάλι.
Θα χρησιμοποιηθούν βόμβες ουρανίου στη Τρίπολη; Θα γίνει η Τρίπολη μια άλλη Φαλούτζα; Ο χρόνος θα δείξει. Ο κόσμος πιθανότατα θα επαινεί τον Ομπάμα, καθώς η Τρίπολη θα είναι μολυσμένη για πολλές γενιές ακόμα. Ίσως, η εκδίωξη του Καντάφι και η μετατροπή της Τρίπολης σε μια άλλη Φαλούτζα να εξασφαλίσει την επανεκλογή του Ομπαμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου